Здравейте отново .Вчера вечерта както си карах колата а тя е 1.9 джт ми светна червената лампа за дюзите или поне като дюза прилича.Прибрах се вкъщи без никакъв проблем колата си вървеше добре .Тази сутрин след като запалих видях че тя си продължава да свети .По обяд реших да я пробвам след като подгряха свещите лампичката си загасна и така си работеше без никакъв проблем.Ако някой се е сблъсквал с подобен съвет нека ми помогне но и да обяснява всяко нещо къде да го търся .
Известие
Collapse
No announcement yet.
Червената лампа за дюзите
Collapse
X
-
Пробвай с търсачката ако не стане отиди на сервиз тази лампа показва че някой от параметрите които мери компютъра не е в определени стойности така че отиди на диагностика за да ти кажат какво е причините за светването на лампата са поне 50 на брой така че едва ли някой може да ти помогне без диагностика.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
-
Първоначално публикувано от Boriio Покажи съобщениеспоред мене си карал на голяма предавка,със малко километри.аз имам 2,4 жтд иска да я понастъпва6 от време на време.затожа светка,но ако има някои по-компетентен нека се изкажеA20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
trustworthy е прав. Много неща може да са. На първо време провери дали не се повредил температурния датчик или TPS-a. И двата случая, ако има проблем, лъжат компа. Поради това не влиза правилното количество гориво в двигателя и гадната червена лампа светва.Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2000 г.
Comment
-
Първоначално публикувано от Boriio Покажи съобщениеами бил съм на 3 диагностики за този проблем,излезнаха пържо све6ти,смених ги-пак го има6е след това било дебитомер и него смених.и сега пак го има от време на време.и ви казвам 4е е от това.неможе да кара6 на 5-та сус 50
Това с карането на 5-та с 50 не знам как е при 2.4 и техните скоростни кутии, но моята 1.9-ка на 5-та с 50 на равно се мъчи, щото е на 1200 об някъде и въобще не виждам смисъл да се кара с такива скорости на тая предавка_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Първия път като светна пътувах в момента от Девин към София.Изгасих колата и така изчаках около 5 минути и след това като дадох на контакт лампата си изгасна.Второто светване стана пак в движение.Но забелязах че и двата случая бяха като карах в път със много завои.В нашия район 5 предавка рядко можеш да я включиш.Пробвах и варианта с по високи обороти но не се получи.В Девин няма сервиз за алфа а най близкия ми е в Пловдив.Та ще съм ви благодарен и ако ме упътите към добър сервиз .А този температурен датчик къде да го търся а също и това tps.Last edited by коков; d.m.y г., 16:07.
Comment
-
коков, не ти звиждам брато! диагностика му е майката! аз се занимавам с това и съм на границата като теб!големите и лъскави сервизи са далеч и е плашешто как да тръгнеш с повредена кола!рискувай и тръгвай ,нао първо проучи къде и как се справят по сервизите!имат много пропуски ! пази се !частите са скъпи и да не те набутат за няма нищо!
Пловдивчани, дайте инфо къде да се ходи? моля?
Comment
-
Отедна седмица лампата нещо се изплаши и неще да светва тоест всичко си е ок.На 13 .10 ходих до София и на магистралата си продухах двигателя но не мисля че ще е от това.Днес пак светна но трети път забелязвам че в резервоара имам нафта малко над първата черта.Ходих в Пловдив да проверя как са майсторите в Динекспрес и видях че са се напънали над един фиат един гледа паказания друг дава газ трети умно гледа двигателя абе всеки на поста си.Успях да попитам дали се записва час и колко ще ми струва диагностиката само 37 лева и когато и да отида просто да си пазя ред.
Comment
-
Първоначално публикувано от коков Покажи съобщениеХодих в Пловдив да проверя как са майсторите в ДинекспресAlfa Mito 1.4
156 2.0 155 ex
156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex
Comment
Comment